Pertinea verwerft opnieuw 2 winkelcentra in Nederland
Pertinea

Pertinea verwerft opnieuw 2 winkelcentra in Nederland

De Belgische vastgoedvermogensbeheerder Pertinea Property Partners heeft op 18 december 2020 via haar beleggingsvehikel RE-tail Return Partners II de wijkwinkelcentra Oudeland en Wielwijk aangekocht.

Pertinea verwerft opnieuw 2 winkelcentra in Nederland
Pertinea

Het betreft twee goed gelegen objecten in de Randstad met in totaal 6 supermarkten. Oudeland bestaat uit ruim 4.250m² winkelruimte verhuurd aan onder meer Albert Heijn, Lidl en Kruidvat. Dit centrum is gevestigd in de wijk Heer Oudelands Ambacht te Zwijndrecht nabij Rotterdam. Wielwijk ligt in de gelijknamige wijk in Dordrecht en omvat ruim 7.100m². Albert Heijn, Aldi, Kruidvat en Zeeman maken hier allen deel van uit. Ruim 84% van de totale huur verbonden aan beide activa is afkomstig uit convenience retail. Dit garandeert in hoge mate de crisisbestendigheid van deze investering.

Voormeld fonds richt zich in Nederland en België op strategisch gelegen, dominante en verhuurde supermarkten en winkelclusters met een focus op dagelijkse boodschappen. Het wordt gekapitaliseerd door een stabiele groep van Belgische, Nederlandse en Luxemburgse institutionele en private beleggers met ervaring in vastgoed en retail. Vorig jaar werden al twee Nederlandse winkelcentra in Enschede (Op de Brouwerij) en Zoetermeer (Buytenwegh) verworven. Eerder dit jaar werd tevens het Belgische retailpark Flémalle Shopping gelegen in de Luikse periferie aan de portefeuille toegevoegd.

Caroline Kievit-Droste, Country Manager Nederland, is opgetogen met deze nieuwe aankoop en benadrukt de ambitie van Pertinea om op korte termijn de portefeuille in Nederland en België verder uit te breiden. Philip De Greve, Managing Partner, geeft aan dat de nodige middelen hiervoor beschikbaar zijn gezien er ingevolge de laatste kapitaalronde – in minder dan 3 weken volledig geplaatst – nu meer dan EUR 55 mln is opgehaald en Pertinea er tevens consistent in slaagt om voordelige schuldfinanciering aan te trekken, ook in deze uitdagende tijden.

Dentons heeft de transactie namens koper begeleid terwijl verkoper juridisch werd bijgestaan door Loyens & Loeff. Cushman & Wakefield trad bij deze transactie op als adviseur van verkoper.

©Pertinea |Philip De Greve

©2024 Pertinea | Disclaimer | Algemene Voorwaarden | Cookies | Powered by hooox

Pertinea gebruikt jouw persoonsgegevens vanaf nu ook om de diensten te optimaliseren en deze waarvoor jij kiest te personaliseren. Door op “verdergaan” te klikken of door verder te surfen, erken je deze aangepaste algemene voorwaarden en cookieverklaring gelezen te hebben.